Zeptali jste se

05.02.2012 17:28

  Před časem se na nás obrátil jistý občan, který se zajímal o podrobnosti vzniku a činnosti sdružení Neratovice jinak. Rozhodl jsem se tedy odpovědět na našich webových stránkách, kdyby tato informace zajímala i širší veřejnost.

  Jak se daří naplňovat náš volební program, s kterým jsme šli do voleb, je shrnuto na úvodní straně v samostatné informaci - „Inventura po prvním roce“.

  Jak byla financována naše volební kampaň, zněla další otázka. Odpověď je velice jednoduchá. Neratovice Jinak je sdružení občanů, kteří nabídli své schopnosti ve prospěch nás všech. A protože jsme sdružením neregistrovaným, museli jsme získat souhlas alespoň 1200 voličů s naší kandidaturou. Podporu jsme si sháněli především při osobních kontaktech. A to byla asi hlavní část naší kampaně, která nás stála hlavně čas, který jsme museli shromáždění podpisů na volební petici věnovat. Abychom si mohli nechat vytisknout malé černobílé letáčky, které jsme opět vlastními silami roznášeli do schránek, a stránku v Listech MN, vybrali jsme mezi sebou cca 7.000 Kč. Všichni jsme přispěli stejným dílem. Naše přesvědčení bylo, že nejúčinnější kampaní je osobní kontakt s voliči a vysvětlování našich záměrů. Proto jsme ani nikdy neuvažovali o jakémkoliv sponzorovi.

Tímto jsou shrnuty veškeré náklady na naši předvolební kampaň.

Marek Lenc

Zpět