Oprava lávky na železničním mostě do Mlékojed

30.09.2014 12:40

V týdnu od 29.9.2014 byly zahájeny práce na opravě lávky na železničním mostě do Mlékojed, která je vlastnictvím českých drah. Stavbu financuje Správa železničních dopravních cest a realizuje jí firma Firesta a.s.

V  úterý dne 30. 9. 2014 byl v dopoledních hodinách uzavřen přístup na lávku po asfaltovém chodníku z obou stran.

Náhradní trasa je vedena po levé straně mostu směrem do Mlékojed a dále po cestě k podchodu podél železniční tratě. V Neratovicích je přístup na most veden po pěšině vpravo za železničním přejezdem.

Pro zmírnění rizika byl městem upraven přístup z cesty na lávku na straně Mlékojed a zavedeno náhradní osvětlení.

Na bezpečnost dětí budou v ranních hodinách dle potřeby dohlížet strážníci městské policie, případná pomoc osobám se sníženou pohyblivostí bude na straně Mlékojed zajištěna od 8 do 15 hodin pracovníkem veřejné služby.

Od středy 1. 10. 2014 je na náklady města zajištěn v pracovní dny pro děti docházející do školy autobus, který bude odjíždět v  7:00 z křižovatky ulic Ke Kolonii a Slepá a bude končit u ZŠ 28. října se zastávkou u ZŠ Školní. Zpáteční doprava nebude zajištěna.

Upozorňujeme, že na lávku je zakázán vjezd všech motorových vozidel a žádáme cyklisty, aby po náhradní trase svá kola z bezpečnostních důvodů vodili a nejezdili po nově upraveném přístupu na lávku ze strany Mlékojed, dochází tím k poškozování povrchu.

Žádáme veřejnost o dodržování pravidel bezpečnosti

a děkujeme za pochopení za vzniklá omezení.

                                                                                           Mgr. Lenka Mrzílková, starostka

Zpět