Informace o probíhajících a plánovaných rekonstrukcích komunikací ve městě

29.05.2015 15:55

Ulice Mládežnická a Kojetická – rekonstrukci zajišťuje Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, zahrnuje frézování vozovky, opravu kanálů a vpustí a pokládku nového povrchu. K opravě obrubníků bylo krátce před zahájením stavby vyzváno město. V rámci opravy byly v místech přechodů pro chodce obrubníky sníženy na úroveň vozovky, součástí zakázky nebylo vybudování nových přechodů a nové varovné prvky jsou budovány po dohodě se zhotovitelem nad rámec objednávky, práce dosud probíhají a jsou prováděny podle platných norem. Oprava ul. Mládežnická má být dokončena v průběhu června. Termín zahájení opravy ul. Kojetická dosud není znám, veřejná zakázka byla zrušena a byla vyhlášena opakovaně, zhotovitel a harmonogram bude znám nejdříve v polovině měsíce června. Se Středočeským krajem je také projednávána oprava komunikace před budovou úřadu na nám. Republiky.

Ulice Masarykova - ve výběrovém řízení na zhotovitele stavby spolufinancované z ROP Střední Čechy zvítězila spol. STRABAG, a.s., proběhla soutěž na Technický dozor investora a poradce projektu. Po podepsání smlouvy bude zahájena rekonstrukce komunikace zahrnující vybudování nových chodníků, výstavbu cyklopruhů a výsadbu nového stromořadí začátkem prázdnin. Stavba bude koordinována s opravou kanalizace ve starých Neratovicích, kterou provádějí Středočeské vodárny.

Ulice Za Vodárnou (Lobkovice) a Za Lesem  – vybudování nových povrchů komunikací a nových chodníků, stavby probíhají podle harmonogramu. Zhotovitelem jsou spol. INPROS Praha, a.s. (ul. Za Vodárnou) a STRABAG, a.s. (ul. Za Lesem).

Ulice U Tratě, V Lesíčkách a V Pískách – jsou připraveny výzvy pro vyhlášení veřejné zakázky na zhotovitele staveb.

Ulice Na Závěrce a Kolmá – po provedené obnově kanalizace po povodních bude provedena oprava povrchů těchto ulic. Akce jsou spolufinancované z dotačního programu MMR  „Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2013“.

Bezbariérová trasa mezi budovou úřadu na nám. Republiky a poliklinikou a vybudování nových bezbariérových chodníků a cyklopruhů v ul. Vojtěšská – na základě připomínek k projektové dokumentaci Státním fondem dopravní infrastruktury jsou připraveny k podání žádosti o dotace ze SFDI v rámci druhé výzvy pro letošní rok.

Nově jsou zpracovány projektové dokumentace pro vybudování povrchů v ulicích Horňátecká a V Uličce v Byškovicích a na rekonstrukci ul. Bratří Čapků. Realizace těchto staveb nebyla pro letošní rok rozpočtována. Nový povrch ulic po provedené výstavbě kanalizace v Byškovicích by mohl být v letošním roce vybudován do výše úspor z probíhajících staveb.

Souběžně s výše uvedenými stavbami probíhá příprava a realizace řady dalších investičních záměrů, které organizačně zajišťuje odbor správy majetku a pracovníci strategického rozvoje města.

Všechny veřejné zakázky jsou zveřejněny pod odkazem: https://neratovice.cz/verejne-zakazky-2015/ds-4559/p1=26873

a na profilu zadavatele: https://sluzby.e-zakazky.cz/Profil-Zadavatele/a24a17eb-a07e-4144-b718-23419b47d050.

 

Zpět